Luchtshow met 10.000 drones
L

Een spectaculaire drone lichtshow verlichtte de lucht boven Shenzhen Bay Park in China op 26 september, als start van de festiviteiten voor een nationale feestdag. De show bevatte een recordbrekend aantal van 10.197 drones, waarmee twee wereldrecords werden gevestigd: het grootste aantal gelijktijdig vliegende drones aangestuurd door één computer en het grootste luchtbeeld gecreëerd door drones.

Deze ongelooflijke droneshow verlichtte de hemel en toonde beroemde monumenten zoals de Chinese Muur. Het spektakel bevatte ook iconische elementen van Shenzhen, zoals de monumenten van de stad en scènes geïnspireerd door Wing Chun vechtkunst, in een mix van traditie en innovatie. Deze show vestigde ook het Guinness Wereldrecord voor het grootste luchtbeeld gevormd door drones.

De opmerkelijke droneopvoering is onderdeel van een grotere reeks festiviteiten die een week duren. Gedurende zeven opeenvolgende dagen zullen meer dan 10.000 drones de lucht verlichten in vijf districten van Shenzhen, wat het een van de grootste droneshows ooit in China maakt.

Dit evenement volgt op een andere recente recordbrekende droneshow in het land. Op 3 september 2024 voerden 7.598 drones een verbluffende lichtshow op aan de nachtelijke hemel van de provincie Jilin.

Repair Café Koudekerke - Reparaties met een Verhaal

LAATSTE NIEUWS

Technologietrends voor 2025

Om organisaties te helpen bij het navigeren door de snel veranderende technologische wereld, heeft Gartner de belangrijkste strategische technologietrends voor 2025 gepresenteerd. Hieronder vind...