Zelfrijdende rolstoelen voor Schiphol
Z

Schiphol introduceerde op 9 september 2024 zelfrijdende rolstoelen voor reizigers met verminderde mobiliteit, een innovatie die hun zelfstandigheid moet vergroten en het reizen vergemakkelijken. Tien autonome rolstoelen van WHILL worden een jaar lang getest op de luchthaven.

De gratis dienst is beschikbaar voor vertrekkende reizigers in het non-Schengengebied (bestemd voor vluchten van en naar landen buiten de Schengenzone) en voornamelijk voor intercontinentale vluchten. De rolstoelen staan klaar op drie locaties in Lounge 2 en 3 (na de paspoortcontrole). Reizigers kunnen zonder reservering instappen, hun bestemming selecteren, en de rolstoel brengt hen zelfstandig naar de gekozen gate.

Deze innovatie past in Schiphols visie op de luchthaven van de toekomst, waarin autonome voertuigen een belangrijke rol spelen. Na een korte testperiode in 2023 volgt nu een uitgebreide test van een jaar. Het doel is om de luchthaven toegankelijker te maken voor iedereen, zonder dat een assistent mee hoeft te lopen.

De rolstoelen zijn uitgerust met een bagagerek, veiligheidssensoren, een noodknop en een stoelriem. Ze zijn voorlopig elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur beschikbaar.

Repair Café Koudekerke - Reparaties met een Verhaal

LAATSTE NIEUWS

Technologietrends voor 2025

Om organisaties te helpen bij het navigeren door de snel veranderende technologische wereld, heeft Gartner de belangrijkste strategische technologietrends voor 2025 gepresenteerd. Hieronder vind...