Chinese overname van Delftse chipmaker
C

De overname van de Delftse start-up Nowi Energy door het Chinese bedrijf Nexperia krijgt groen licht van de Nederlandse overheid, nu haar is gebleken dat de nationale veiligheid niet in het geding is bij deze overname.

Nederland staat dus nog steeds open om zaken te doen met China, in tegenstelling tot de exportcontrolemaatregelen die de VS tegen China heeft uitgevaardigd. De overname leidde tot onrust omdat de technologie van Nowi Energy mogelijk kan worden ingezet voor Chinese defensiedoeleinden.

Nowi heeft zijn leidende technologische positie in ‘low-power energy harvesting’-technologie nu in een kleine chip – een geïntegreerd circuit – verwerkt, die gebruikt kan worden in een breed scala van IoT-apparaten. Op deze manier is de technologie ook geschikt voor kleine apparaten als horloges of zeer kleine afstandssensoren.

Ook de Britten keken scherp naar de Chinese overnames. Vorig jaar gaf het VK, ook verwijzend naar bezorgdheid over de nationale veiligheid, Wingtech de opdracht om de overname van ’s lands grootste microchipfabriek een jaar na het sluiten van de deal ongedaan te maken.

 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...