Ook Duitsland blokkeert Chinese overnames van chipfabrieken
O

De Duitse overheid heeft een Chinese overname van twee Duitse chipfabrieken geblokkeerd.

Het Chinese Sai MicroElectronics probeerde in de afgelopen maanden een Duitse chipfabriek van Elmos over te nemen via Silex, een Zweeds dochterbedrijf.

Elmos, dat voornamelijk onderdelen voor de automotive-industrie ontwikkelt, zette de fabriek vorig jaar in de etalage. Silex was bereid om 85 miljoen euro neer te leggen. De deal is inmiddels door de Duitse overheid afgekeurd. Daarnaast liet minister Bettina Stark-Watzinger weten dat de verkoop van het Duitse ERS Electronic wordt gestopt.

De spanningen tussen Berlijn en Beijing lopen op. China is een belangrijke markt voor Duitse bedrijven, met name autogiganten als Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz. Steeds meer landen vrezen de snelgroeiende Chinese economie.De Verenigde Staten probeert de macht van het land actief te beperken.

Techzine

Lees ook
 VS overweegt volledig verbod van export Amerikaanse technologie naar Huawei
Chinese geheugenfabrikant YMTC toegevoegd aan Amerikaanse exportbeperkingslijst
VS escaleert technologiestrijd met China
EU en USA investeren in chipproductie
China’s grootste chipbouwer pompt bijna 9 miljard dollar in nieuwe fabriek

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...