Implantaat bedient computer
I

Dankzij het baanbrekend onderzoek naar medische hulpmiddelen voor volledig implanteerbare, draadloze hersen-computerinterface (BCI), kunnen personen met quadriplegie of ALS, nu externe apparaten met hun gedachten bedienen.

Een klein, cosmetisch onzichtbare implantaat wordt geplaatst in het deel van de hersenen dat voor bewegingen zorgt. Hiermee wordt vervolgens de neurale activiteit van de persoon  geïnterpreteerd, zodat hij/zij een computer of smartphone kan bedienen door simpelweg van plan te zijn te bewegen. Dus zónder fysieke beweging.

Tijdens deze nieuwe behandeling zal een R1 Robot worden gebruikt om operatief het N1-implantaat plaatsen in een gebied van de hersenen die de bewegingsintentie regelen. Via een app wordt men getraind om een externe computer te bedienen en het begeleidend medisch team feedback over het systeem te geven.

Dankzij deze toepassing kunnen veiligere en vooral effectievere manieren verder worden ontwikkeld om BCI’s te implanteren voor mogelijke computerbesturing via het menselijk brein.

Neuralink is een Amerikaans bedrijf dat in 2016 is opgericht door Elon Musk en kreeg in mei 2023 toestemming van de Amerikaans gezondheidsautoriteit FDA om tests met hersenimplantaten uit te voeren op mensen.
Download de studiebrochure

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...