Stroomaansluiting door glas
S

Het is nu ook mogelijk om een buitencamera te voorzien van stroom door vensterglas. Met de Power Mole kun je draadloos elektriciteit door vensterglas overbrengen. Het principe is gebaseerd op de inductieve koppelingstechnologie die onder andere wordt gebruikt in draadloze oplaadsystemen voor smartphones en tandenborstels.

De uitvoering is bedacht door de Californische uitvinder Peter Bevelacqua, die op basis van een reeds bestaand principe, deze handige buitenoplossing heeft ontwikkeld.

Werking

De opstelling bestaat uit twee ronde componenten: de zender, die aan de binnenkant, en de ontvanger, die aan de buitenkant van de ruit wordt geplakt. De zender wordt aangesloten op een stopcontact binnenshuis, terwijl de ontvanger via USB is aangesloten op het buitenapparaat. De oplossing is dus bedoeld voor gebruik met apparaten met een laag vermogen van maximaal 5 Watt, zoals beveiligingscamera’s en leds.

In zijn huidige vorm is de Power Mole nog beperkt tot gebruik met apparaten die een USB- of 5-volt-ingang gebruiken. Het is echter niet zo energiezuinig als het rechtstreeks op een stopcontact aansluiten.

LAATSTE NIEUWS

Wereldprimeur Haven van Antwerpen

Vanaf eind 2024 beschikt de Haven van Antwerpen, samen met die van Zeebrugge, over de Volta 1, een volledig electrische sleepboot. De RSD-E Tug 2513,...