Pyramides lagen aan de Nijl
P

Recentelijk hebben onderzoekers de waterweg gevonden, die waarschijnlijk door de oude ingenieurs voor de bouw van hun piramides werd gebruikt.

Met behulp van satellieten werd onder het zand een lang opgedroogde zijrivier van de Nijl ontdekt, vlak langs het Gizeh-complex en andere piramidelocaties. Archeologen vermoedden al lang dat de oude Egyptenaren die de piramides in Gizeh bouwden, met schepen de materialen naar de bouwplaats vervoerden, maar dat is totop heden nooit officieel bevestigd.

De huidige loop van de rivier de Nijl ligt tegenwoordig enkele kilometers oostelijk; niet echt logisch om massieve steenblokken zo ver van een bouwplaats te vervoeren.

Bodemmonsters ter plaatse bevestigen de aanwezigheid van een oude rivierbedding, die het team de Ahramat-tak noemt, naar het Arabische woord voor piramides. In die tijd zou de Ahramat zich een weg hebben gebaand langs de locaties van 31 piramides van El-Lisht tot Gizeh (inclusief de piramide van Khufu), wat verklaart waarom de pyramides op juist die locaties werden gebouwd.

LAATSTE NIEUWS

Digitale toegankelijkheid Nederlandse overheid

De Jaarmonitor Digitale Toegankelijkheid toont een positieve trend in de digitale toegankelijkheid bij de Nederlandse overheid, die zich voortzet in de eerste helft van...