GPT-4o is slimmer en emotioneler
G

ChatGPT zal vanaf nu worden aangedreven door een nieuw, krachtiger AI-model genaamd GPT-4o. Het model zal beschikbaar zijn voor zowel gratis als betaalde versies van ChatGPT via een nieuwe desktop-app en de bestaande mobiele app en webversie. GPT-4o is nu in staat stelt sneller te reageren op spraak-, beeld- en video-invoer dan bij de vorige versies.

In een blogpost benadrukte de CEO van OpenAI, Sam Altman, het belang van de nieuwe interface. ‘Het voelt als AI uit de films. Het bereiken van reactietijden en expressiviteit op menselijk nivo blijkt een grote verandering te zijn’.

Naast vlottere gespreksvaardigheden, zegt OpenAI dat het GPT-4o-model ChatGPT beter in staat stelt om afbeeldingen te begrijpen, inclusief foto’s en grafieken, en meer informatie over een gebruiker in zijn ‘geheugen’ kan opslaan om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden. Ook kan het zelf stemmen genereren in diverse emotionele stijlen. De verbeterde stemervaring komt eind juli 2024  beschikbaar voor Plus-gebruikers.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de concurrentie tussen bedrijven die aan AI werken, zal afkoelen. Google zal naar verwachting op korte termijn ook eigen AI-technologieën onthullen.

 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...