TAG Heuer F1-horloge krijgt eigentijdse facelift
T

We schreven het al eerder: high-end vintage horloges zijn weer hot. Dat geldt nu ook voor het Zwitserse TAG Heuer, dat in 1986 haar eerste TAG Heuer Formula 1 Series 1 uitbracht. Het vormde daarmee de basis voor het wijdverbreide en blijvende succes van het merk, met meer dan drie miljoen geproduceerde horloges. De Series 1, het eerste premium composiet kwartshorloge, werd al snel een favoriet van verzamelaars.

Nu, bijna 40 jaar later, komt TAG Heuer en lifestylemerk Kith met een fris en energiek nieuw model dat dan wel is gebaseerd op het origineel, maar in kleurstelling opvalt door een frisse en energieke uitstraling. Kith, opgericht in 2011 door Ronnie Fieg, is een veelzijdig lifestylemerk dat bekend staat om zijn unieke samenwerkingen en samengestelde selectie kleding en schoeisel.

Fieg heeft een persoonlijke band met het horloge. Het rood-zwarte model uit de originele serie was zijn eerste horloge en, naar eigen zeggen, verantwoordelijk voor zijn passie voor het verzamelen van high-end vintage horloges.

Bij het maken van de nieuwe ‘TAG Heuer Formula 1 | Kith’-collectie, stond het behouden van het originele model voorop. Men heeft zich tot het uiterste ingespannen om de oorspronkelijke leverancier en exact dezelfde mal te vinden die in 1986 werd gebruikt. Het resultaat mag er zijn: de unieke uurwijzer, een kenmerkende driehoek op 12 uur, afwisselend schild- en puntindexen in combinatie met opwindende kleurstellingen.

Lees ook
De dure rivival van het horloge

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...