ACP treft miljoenen Amerikaanse gezinnen
A

Het Affordable Connectivity Program (ACP), een federaal initiatief dat kortingen bood op snelle internettoegang aan Amerikanen met een laag inkomen, is op 30 april 2024 beëindigd.

Het probleem was de financiering. Zoals bij elke federale financiering, is er een limiet aan hoe lang een programma kan doorgaan zonder te worden verlengd door het Congres. De regering-Biden heeft geprobeerd het programma te redden, maar helaas kwam er niets van deze pogingen en is het programma officieel vervallen.

Het niet online kunnen gaan kan bijdragen aan een steeds groter wordende digitale kloof, waarbij mensen zonder internettoegang sociaal en economisch achterop kunnen raken. Volgens het Witte Huis hebben meer dan 23 miljoen huishoudens gebruik gemaakt van het programma, sinds het van kracht werd (ongeveer één op de zes huishoudens).

Als het inkomen van een huishouden lager is dan 200% van de federale armoedegrens, of als het huishouden aanspraak maakt op andere overheidsuitkeringen zoals SNAP, Medicaid of sociale zekerheid (SSA), is er een manier om een verlaging van de internetkosten te krijgen. Zo biedt de Universal Service Administrative Company een dienst, genaamd Lifeline, die tot U$ 34,25 per maand kan bijdragen aan een internetverbinding.

Het Witte Huis wil nu providers aanmoedigen om consumenten goedkopere of gratis abonnementen aan te bieden. Het is echter niet duidelijk of providers hieraan willen meewerken.

In 2021 keurde het Amerikaanse Congres de Infrastructure Investment and Jobs Act goed, ook wel bekend als de Bipartisan Infrastructure Deal. De ACP maakte deel uit van die deal.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...