Toepassing AI in lespaketten
T

Het onderwerp AI komt nog weinig voor in lespakketten. Veel leerkrachten vinden het een ingewikkeld onderwerp. Kinderen groeien op met AI en zijn vaak handig met apparaten, maar dat betekent nog niet dat ze de techniek erachter ook snappen.

Daarom is er een lespakket ontwikkeld voor scholen met daarbij een online tool: AI Studio. Dit is een veilige online omgeving met interactieve verhalen waarin kinderen spelenderwijs kunnen experimenteren met en leren over AI. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen AI trainen, samen met AI een tekening maken of een plaatje laten genereren door AI.

In samenwerking met SIDN fonds bereidt tv-programma Het Klokhuis kinderen voor op een toekomst met steeds meer intelligente apparaten. Het werkveld van wetenschappers, technologen, ontwerpers en kunstenaars wordt verkend en de maatschappelijke en ethische kant van AI wordt daarin meegenomen.

Lees ook
AI-leescoach in het onderwijs
Toepassingen van AI in het onderwijs

BRONSIDN

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...