Delta bereidt 4K en Ultra HD voor
D

Delta heeft een demokanaal toegevoegd aan het zenderaanbod van Interactieve TV.

Dit kanaal is te vinden op kanaal 701. De provider geeft aan dit demokanaal voor meerdere doeleinden te willen gebruiken: het aanbieden van zenders met hogere bandbreedte – en dus een beter beeld – en het gebruik van andere videocodecs, zoals HEVC (H.265). Dit kan zorgen voor verbeteringen en efficiëntie in beeldkwaliteit.

Delta heeft op dit moment een achterstand op de grootste concurrenten Ziggo en KPN. Zo kon de provider eind vorig jaar het kanaal NPO 1 UHD tijdens het WK voetbal in Qatar niet doorgeven omdat het platform hiervoor nog niet technisch was ingericht. Ook wordt het kanaal ESPN UHD – dat elke speelronde minimaal twee wedstrijden in een betere beeldkwaliteit toont – door Delta niet aangeboden aan klanten met een ESPN Compleet-abonnement. Ook volwaardige 4K-content is niet te vinden in het aanbod van Delta.

TotaalTV 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Eerlijkere verdeling waterschapslasten

Het wetsvoorstel voor een eerlijkere verdeling van de waterschapslasten is aangenomen door de Tweede Kamer. Waterschappen gaan daardoor vanaf 2026 verschillende tarieven hanteren voor...