Hoe maak je toekomstige leerkrachten digitaal geletterd?
H

Derdejaarsstudenten van de PABO ontwikkelden een lessenserie rondom een maatschappelijk thema waarin ICT, kunstvakken én digitale geletterdheid terugkomen.

In de colleges Geschiedenis binnen deze cursus krijgen de studenten ideeën over onderzoekend en ontwerpend leren bij geschiedenis. Om ze te laten zien hoe je geschiedenis, digitale geletterdheid en onderzoekend leren kunt combineren, werd een digitale speurtocht over het slavernijverleden van de stad Utrecht uitgezet.

In de colleges Digitale Geletterdheid wordt ingegaan op het maken van mediawijze afwegingen. Bij het maken van foto’s en filmpjes die ze moeten uploaden in de app: wat mag ik wel of niet filmen en fotograferen? Hoe zit het met privacy en portretrecht?

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...