Caribische studenten krijgen BSN
C

Vanaf 1 april 2024 krijgen studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk een burgerservicenummer (BSN) als zij in Nederland studiefinanciering aanvragen. Hierdoor kunnen ze voor hun vertrek alvast praktische zaken regelen voor hun studie. Deze ontwikkeling vloeit voort uit de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren.

Voor studenten uit Bonaire, Saba, Sint Eustatius, Aruba, Curaçao of Sint Maarten was het voorheen een uitdaging om bij aankomst in Nederland snel een Burgerservicenummer (BSN) te verkrijgen. Dit leidde tot vertragingen bij het regelen van essentiële zaken.

De studenten kunnen met hun BSN vóór hun vertrek naar Nederland alvast een DigiD aan te vragen. Met een DigiD kunnen zij vervolgens inloggen op verschillende websites van de Nederlandse overheid, zoals het inzien van hun studiefinanciering via MijnDUO, het doorgeven van wijzigingen, en het ontvangen van persoonlijke berichten. Bovendien kunnen studenten bij bepaalde gemeenten alvast een afspraak maken voor hun inschrijving in de gemeente waar zij zich gaan vestigen.

Dit initiatief kwam tot stand uit een samenwerkingsverband tussen de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het ministerie van Onderwijs (OCW), het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...