Japanse overheid bant floppydisk
J

Japan heeft eindelijk de verplichting afgeschaft om diskettes en andere verouderde opslagmedia, zoals cd’s en MiniDiscs, te gebruiken voor officiële overheidscommunicatie.

Minister voor Digitale Zaken Taro Kono verklaarde in de zomer van 2022 al de oorlog aan wetten die het gebruik van deze oude media verplicht stelden. Hij benadrukte de noodzaak om deze verplichting af te schaffen om veiligere digitalisering mogelijk te maken.

Tot nu toe waren er ongeveer 1900 overheidsprocedures waarvoor bedrijven en burgers diskettes en andere verouderde media moesten gebruiken. Deze verplichtingen waren niet alleen belastend, maar hinderden ook de modernisering van de digitale infrastructuur van Japan. Dit probleem werd al in 2022 erkend in een vergaderverslag van de digitale werkgroep van de Japanse overheid.

De afschaffing van diskettes is echter een proces dat veel langer in de maak was. Het Ministerie van Economische Zaken, Handel en Industrie kondigde eind december 2020 het ‘Plan voor Brede Toetsing Regelgeving in het licht van de Digitale Principes’ aan. Dit plan had als doel overheidsprocedures te moderniseren en aan te passen aan de digitale tijd.

Dankzij de wijziging van vierendertig verordeningen is de verplichting om verouderde opslagmedia te gebruiken nu eindelijk verleden tijd en betekent een  belangrijke stap in de verdere digitalisering van Japanse overheidsdiensten.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...