Uniek kinderboek om kinderen meer te laten lezen
U

Uit onderzoek blijkt dat de leestijd van basisschoolkinderen afneemt naarmate ze ouder worden, terwijl hun schermtijd toeneemt.

Om dit tegen te gaan lanceert Odido ‘Het Telefoonboekje‘, geschreven door Marjon Hoffman, bekend van ‘De Regels van Floor’. Het boek, in de vorm van een telefoon en WhatsApp-gesprekken, wordt gratis aangeboden aan Nederlandse basisscholen met steun van CPNB.

Dit initiatief richt zich op leerlingen van groep 6 tot en met 8, omdat kinderen op steeds jongere leeftijd smartphones gebruiken. De populariteit van smartphones leidt tot een stijging van schermgebruik en een daling van leesvaardigheid en leestijd naarmate kinderen ouder worden.

Het doel van ‘Het Telefoonboekje’ is om leerlingen te stimuleren hun smartphone af en toe weg te leggen en te vervangen door een boek. Het verhaal volgt WhatsApp-gesprekken tussen brugklasvrienden en is bedoeld om realistisch en humoristisch te zijn om kinderen aan te moedigen om te lezen.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...