Altman weer terug in bestuur OpenAI
A

Sam Altman is officieel vrijgesproken door het onafhankelijke onderzoek van het OpenAI-bestuur. In een persbericht zei bestuursvoorzitter Bret Taylor dat het advocatenkantoor WilmerHale bestuursleden en werknemers heeft geïnterviewd en ‘meer dan 30.000 documenten’ heeft beoordeeld. De uitkomst daarvan is nu dat Altman en mede-oprichter Greg Brockman ‘de juiste leiders zijn voor OpenAI’.

Mede-oprichter en hoofdwetenschapper Ilya Sutskever, die een sleutelrol speelde in de mislukte bedrijfscoup, veranderde van partij toen de meerderheid van de OpenAI-medewerkers dreigde te stoppen indien Altman niet terugkeerde. Sindsdien is er niet veel meer van hem vernomen, wat leidt tot vragen over zijn betrokkenheid bij het bedrijf in de toekomst. Altman zei hierover dat er ‘niets aan te kondigen’ valt en dat hij hoopt dat beiden gedurende de rest van hun carrière samenwerken.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...