Principe-accoord ‘.gov.nl’ voor Overheid
P

Het kabinet heeft besloten om een speciale domein-extensie .gov.nl officieel te gaan te gebruiken voor alle overheidswebsites om zo misbruik van overheidsdomeinen op het internet tegen te gaan.

Hierdoor kunnen mensen makkelijker zien welke websites echt van de overheid zijn. Ook werkt de overheid aan een register waar mensen snel kunnen controleren of een website echt van de overheid is. Dit register wordt in 2024 uitgebreid met websites van andere overheidsinstanties.

In phishing-aanvallen worden overheidswebsites vaak nagebouwd. Bovendien is het gebruik van verschillende domeinnamen gebaseerd op een verouderd systeem. In andere landen zijn er al langer officiële domeinnaam voor overheidsinstanties aangenomen.

Het demissionaire kabinet laat eerst nog een uitvoeringstest doen, waarmee de ‘financiële en organisatorische gevolgen’ van de overstap op .gov.nl duidelijk moeten worden. Het is niet duidelijk wanneer de Rijksoverheid daadwerkelijk overstapt op de nieuwe domeinnaamextensie.

Rijksoverheid

 

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...