Apart domein voor websites en service NL Overheid
A

Nederlanders vallen nu nog vaak ten prooi aan oplichters op overheidswebsites, als DigiD.nl, DUO.nl en Rijksoverheid.nl . Voor het einde van 2023 wil staatssecretaris Alexandra van Huffelen de nieuwe domeinnaam bekendmaken.

Met deze wijziging moet het voor gebruikers duidelijker worden om phishingwebsites te herkennen. De Belastingdienst in 2020 ruim 160.000 meldingen van namaak- en phishingwebsites. Bovendien kunnen domeinnamen met de nieuwe speciale extensie alleen door overheidsinstanties worden opgeëist. De maatregel, die op advies van de vaste Kamercommissie Digitale Zaken komt, werd eerder dit jaar al aangekondigd.

In september 2023 bracht de overheid een rapport uit met onderzoek naar een nieuw overheidsdomein, hierin gaven burgers een voorkeur aan voor .overheid.nl.

BRONNRC

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...