Nieuwe privacytools van Google
N

Dankzij een aantal nieuwe features krijgen Google-gebruikers meer controle over de vindbaarheid van hun persoonlijke gegevens.

Vorig jaar lanceerde het bedrijf de tool ‘Results about You‘ om het makkelijker te maken verwijdering aan te vragen van zoekresultaten die uw persoonlijke telefoonnummer, thuisadres of e-mailadres bevatten.  Nu kan men worden gewaarschuwd zodra deze worden gevonden, zodat men deze kan laten verwijderen.

Belangrijk om te weten

  • Het betreft een verzoek. Google kan besluiten (i) niets te doen, (ii)het resultaat te verwijderen wanneer het aan uw naam is gekoppeld of (iii) het resultaat volledig te verwijderen.
  • Andere persoonlijke gegevens waarvan u kunt aanvragen voor verwijdering zijn burgerservicenummer, creditcard, handgeschreven handtekeningen, medische dossiers en inloggegevens.
  • Google kan het zoekresultaat verwijderen, maar u moet altijd contact opnemen met de eigenaar of hostingservice achter de webpagina waar het is geplaatst om de gegevens volledig te laten verwijderen.

Verwijder mij uit Google zoekresultaten

SafeSearch/ Veilig zoeken

Google bracht ook een beveiligingsupdate uit die kan beschermen tegen het per ongeluk tonen van expliciete afbeeldingen bij gebruik van haar Zoekfunctie. Inhoud voor volwassenen of expliciete/ gewelddadige inhoud worden daarbij nu standaard vervaagd. Deze instellingen kan op elk gewenst moment aangepast en uitschakeld worden, tenzij de instelling is vergrendeld door iemand anders.

Veilig zoeken

Google geeft hiermee aan dat het belangrijk is om de controle te houden over de online ervaring van haar gebruikers (red: en daarmee ook gebruikers aan zich te binden).

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...