Deadline voor landelijk C2000-systeem
D

De Nederlandse Arbeidsinspectie eist dat de problemen met het C2000-communicatienetwerk uiterlijk 8 juni 2024 zijn opgelost. Het netwerk is gevoelig voor storingen, waardoor hulpdiensten niet altijd onderling kunnen communiceren en aan de groeiende behoeften van gebruikers, zoals realtime locatiebepaling en de inzet van drones, niet kan worden voldaan.

Eerder dit jaar zei demissionair minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid al dat de problemen met het communicatiesysteem voor hulpdiensten de komende jaren zouden toenemen. Hoewel het netwerk volgens de minister een dekkingsgraad heeft van meer dan 97 procent, kan 100 procent beschikbaarheid niet worden gegarandeerd. Dit zou te wijten zijn aan veranderingen in het landschap, de bebouwde omgeving en storende radiobronnen.

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...