Wetsvoorstel voor gegevensuitwisseling patienten
W

De Tweede Kamer stemt volgende week over een wetsvoorstel dat over het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens gaat.

Het gaat om de zogenoemde ‘Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg’ (Wegiz). Als de wet wordt ingevoerd, worden zorgaanbieders straks verplicht om elektronisch patiëntgegevens met elkaar uit te wisselen. De nieuwe wet moet er ook voor gaan zorgen dat systemen van zorginstellingen gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. De uitwisseling van patiëntgegevens gebeurt nu nog vaak via fax, dvd of cd-rom.

Via een uniforme manier van gegevensuitwisseling kunnen vermijdbare fouten in de zorgverlening en fouten in medicatie worden voorkomen. Ook kan worden vermeden dat patiënten onnodige onderzoeken moeten ondergaan.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is enthousiast, maar sommige partijen zetten vraagtekens bij het plan.

Wegiz | LHV | Eerste Kamer | NU.nl

Lees ook
Accoord gegevensuitwisseling in de zorg

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...