Algoritmes tegen cybercrime
A

Er wordt tegenwoordig steeds meer data verzameld om sterke modellen en algoritmes tegen digitale criminaliteit te ontwikkelen.

Doordat criminelen steeds meer geavanceerde methodes gebruiken om hun activiteiten te kunnen uitvoeren, worden steeds sterkere modellen en algoritmes gebruikt.

Kunstmatige intelligentie (AI) is in staat is allerlei soorten aanvallen waar te nemen. Nieuwe of versleutelde malware is met deze techniek lastig te vinden. In dat geval kan AI uitkomst bieden: de algoritmes kunnen onbekende dreigingen vinden door er proactief naar te zoeken. Hierbij kijken ze bijvoorbeeld naar gedrag: zijn bepaalde activiteiten normaal of wijst het op malware? Het algoritme vergelijkt de gedragingen dus eigenlijk met de instructies die het heeft meegekregen.

De verdedigingslinie wordt dus sterker dankzij AI, maar daartegenover staat dat hackers ook op de nieuwe kansen inspelen. Zij weten hun technieken óók te verfijnen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Techzine | IoT Cybersecurity

Lees ook
Het Internet der Dingen (IoT)

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers