Draadloze camera-soap van Prorail en NS
D

Ondanks dat ProRail aangeeft niet bang te zijn voor mogelijke spionage vanuit de Chinese regering, omdat “de systemen niet gekoppeld zijn aan internet”, heeft de spoorbeheerder er vanwege de “kwalijke reputatie” voor gekozen om zo’n 2000 Chinese camera’s van Huawei en Hikvision te vervangen.

Huawei | Hikvision

NS daarentegen wil het gebruik van Chinese camera’s juist uitbreiden en heeft ongeveer 5000 camera’s van Chinese makelij (Hikvision en Dahua) aangeschaft, die zullen worden geïntegreerd in de nieuwe intercity’s. NS baseert zich op richtlijnen vanuit de overheid die zijn opgesteld door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Volgens NCSC verhogen de Chinese camera’s het veiligheidsrisico niet.

NCSC | SpoorPro | ProRail | Dahua

Lees ook:
Meerderheid Tweede Kamer wil gebruik van Chinese camera’s verbieden
Tien Nederlandse gemeenten overwegen uitfaseren Chinese bewakingscamera’s

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...