Nederlands spoordigitaliseringproject ERTMS is vertraagd
N

Twee jaar vertraging - deadline van 2030 wordt niet wordt gehaald

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de uitrol van het ERTMS vertraagd is. Heijnen zegt verder dat de huidige werkwijze van de verschillende partijen niet goed werkt. “Zonder verandering in de werkwijze van ProRail en de andere sectorpartijen zal de uitrol van ERTMS tot na 2050 duren”, waarschuwt ze. 

Het European Rail Traffic Management System (ERTMS) is een Europese communicatiestandaard voor het spoornetwerk waardoor het treinverkeer in ieder EU-land op dezelfde manier communiceert. Elk land heeft ander materiaal voor op het spoor, andere seinen en andere systemen. ERTMS maakt daar aan een eind aan, het wordt de Europese standaard voor treinbeveiliging.

ERTMS komt in Nederland en in heel Europa, waardoor we in alle landen hetzelfde beveiligingssysteem hebben. Daardoor kunnen treinen makkelijker en sneller landsgrenzen passeren. Dat is een voordeel voor goederenvervoerders en voor reizigers.

ERTMS | ProRail | Tweakers

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...