• Logo Gilde Walcheren

Qi2 – de nieuwe draadloze oplaadstandaard
Q

Deze opvolger van de eerste Qi-generatie maakt gebruik van Apple’s MagSafe-technologie.

Dat houdt in dat er magneten gebruikt worden in de oplader, zodat deze zich kan vastklampen aan de telefoon en de verbinding betrouwbaarder wordt. Het is dan niet meer nodig om de ‘sweet spot’ te zoeken waarbij de telefoon precies goed ligt; dat gebeurt vanzelf.

Bovendien worden er ‘meer accessoires ondersteund die met de huidige apparaten niet oplaadbaar zijn’, aldus het Wireless Power Consortium, de ontwikkelaar van Qi2. Het WPC zegt dat het nieuwe systeem in de toekomst hogere draadloze oplaadsnelheden mogelijk zal maken – iets waar Apple met zijn eigen MagSafe niet echt op heeft ingezet, maar wat veel meer een droom is voor bezitters van Android-telefoons.

Naar verwachting moeten de eerste telefoons en opladers met Qi2-ondersteuning in de loop van het jaar beschikbaar komen.

Wireless Power Consortium | Magsafe

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers