Digitaal partnerschap EU en Canada
D

Tijdens de 19e top EU-Canada lanceerden voorzitter Von der Leyen en premier Trudeau het digitale partnerschap tussen de EU en Canada.

Het partnerschap tussen beiden deelt de visie van, met name de versnelling van de digitale transformatie en geopolitieke onzekerheid. Nu zijn zij overeengekomen om samen te werken op het gebied van kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging, onlineplatforms, digitale identiteit en digitale vaardigheden.

Het eerste digitale partnerschap werd in mei Β 2022 gesloten met Japan, het tweede met de Republiek Korea in november 2022 Β en het derde met Singapore in februari 2023. In dat kader is door alle betrokken landen een jaarlijkse bijeenkomst gepland onder de ‘Raad voor het Digitale Partnerschap’, onder leiding van EU-commissaris Breton en de bevoegde minister voor elk van de vier partner-landen.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...