Digitaal partnerschap EU en Canada
D

Tijdens de 19e top EU-Canada lanceerden voorzitter Von der Leyen en premier Trudeau het digitale partnerschap tussen de EU en Canada.

Het partnerschap tussen beiden deelt de visie van, met name de versnelling van de digitale transformatie en geopolitieke onzekerheid. Nu zijn zij overeengekomen om samen te werken op het gebied van kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging, onlineplatforms, digitale identiteit en digitale vaardigheden.

Het eerste digitale partnerschap werd in mei  2022 gesloten met Japan, het tweede met de Republiek Korea in november 2022  en het derde met Singapore in februari 2023. In dat kader is door alle betrokken landen een jaarlijkse bijeenkomst gepland onder de ‘Raad voor het Digitale Partnerschap’, onder leiding van EU-commissaris Breton en de bevoegde minister voor elk van de vier partner-landen.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...