Privacybescherming NL
P

Bijna driekwart van alle Nederlanders is vaardig in privacybescherming. Een grote voorsprong op het Europees gemiddelde van 44 procent.

Het CBS en Eurostat onderzochten de digitale vaardigheid van 16- tot 75-jarige Nederlanders. In 2021 beschikte 80 procent van de bevolking over digitale basisvaardigheden; het hoogste percentage van alle Europese lidstaten.

Kom je regelmatig met het internet, devices en software in aanraking, dan ben je โ€˜meer dan basisvaardigโ€™.
52% Van Nederland behoort tot deze categorie, het hoogste percentage van Europa. De Europese Commissie, Raad en het Parlement willen dat 80 procent van de EU-bevolking in 2030 digitale basisvaardigheden heeft. Nederland heeft het doel reeds bereikt. Het Europese gemiddelde moet met bijna 30 procent omhoog.

CBS

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...