Privacybescherming NL
P

Bijna driekwart van alle Nederlanders is vaardig in privacybescherming. Een grote voorsprong op het Europees gemiddelde van 44 procent.

Het CBS en Eurostat onderzochten de digitale vaardigheid van 16- tot 75-jarige Nederlanders. In 2021 beschikte 80 procent van de bevolking over digitale basisvaardigheden; het hoogste percentage van alle Europese lidstaten.

Kom je regelmatig met het internet, devices en software in aanraking, dan ben je ‘meer dan basisvaardig’.
52% Van Nederland behoort tot deze categorie, het hoogste percentage van Europa. De Europese Commissie, Raad en het Parlement willen dat 80 procent van de EU-bevolking in 2030 digitale basisvaardigheden heeft. Nederland heeft het doel reeds bereikt. Het Europese gemiddelde moet met bijna 30 procent omhoog.

CBS

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...