Wat is een Passkey?
W

Passkeys zijn een vervanging voor wachtwoorden. Hiermee kun je jezelf bij websites en apps aanmelden zonder een wachtwoord te gebruiken. Dat is niet alleen handiger, maar ook veiliger.

Passkeys zijn een op standaarden gebaseerde technologie die, in tegenstelling tot wachtwoorden, bestand is tegen phishing, altijd sterk is en zo is ontworpen dat er geen gedeelde geheimen zijn. Ze vereenvoudigen de accountregistratie voor apps en websites en zijn gebruiksvriendelijk.

FidoMID

Passkey is ook bekend als FIDO Multi-Device ID. Met behulp van dit proces wordt er een melding naar de smartphone van een gebruiker gestuurd zodra hij/zij inlogt op een site. De site kan identiteit verifiëren via biometrie of pincode, waardoor een wachtwoord niet meer nodig is. Zodra de gebruiker zijn telefoon heeft gebruikt om in te loggen op een platform, blijft hij ingelogd op zijn account, wat betekent dat je je telefoon niet elke keer nodig hebt als je een nieuwe site of een nieuw platform wilt bezoeken.

Passkey is een universele technologie en zou daarom moeten werken ongeacht het besturingssysteem of de browser, waardoor het voor meer gebruikers toegankelijk wordt. Website- en app-ontwikkelaars zullen de technologie moeten implementeren voordat ze ermee kunnen beginnen, maar Apple, Google en Microsoft hebben al bevestigd dat ze binnen een jaar een FIDO-login gaan faciliteren. Voor de bedrijven is nog geen datum vastgesteld.

iCulture    

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Wat is RAG?

We kunnen er niet meer omheen: AI is echt een blijvertje. Toch heeft het gebruik van AI ook zijn scherpe randjes. Neem bijvoorbeeld de...