X – De taalexperts van het contentmoderatie-team
X

X beschikt over taalkundige teams met een verscheidenheid aan vaardigheden, ervaringen en tools waarmee het klachten over de inhoud van een bericht effectief moet beoordelen.

Zo’n team wordt verondersteld om, naast de standaard geautomatiseerde detectiesystemen, te controleren of berichten inhoudelijk wel of niet voldoen aan de inhoudsregels van het platform (bijvoorbeeld in geval van haatdragende, opruiende of extremistische content).

Een paar opvallende cijfers in het overzicht hieronder:

Arabisch 12
Bulgaars 2
Kroatisch 1
Nederlands 1
Engels 2,294
Frans 52
Duits 81
Hebreeuws 2
Italiaans 2
Lets 1
Pools 1
Portugees 41
Spaans 20

Alle moderators zijn bedreven in het Engels, 81 spreken Duits, 52 Frans en 41 Portugees. Net als bij het Nederlands spreekt slechts één persoon Kroatisch, Litouws en Pools.

Het is bekend dat Elon Musk een drastische reorganisatie heeft uitgevoerd toen hij Twitter overnam, maar het is onduidelijk hoeveel teamleden daarbij zijn gesneuveld.

Nieuwe Europese wetgeving, waaronder de Digital Services Act (DSA), verplicht bedrijven om inzicht te geven in hoeveel moderators ze hebben en welke talen ze spreken. Uit het X-transparantierapport blijkt dat het bedrijf één moedertaalspreker van het Nederlands heeft in zijn wereldwijde team van 2.294 specialisten.

Lees ook
Concurrenten X hebben ‘aanzienlijk’ meer moderators – update

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...