Flash back!
F

Flash is al jaren dood. Menige webbrowser schakelde de plug-in in 2020 uit. Het was een beveiligingsnachtmerrie, niet te indexeren door zoekmachines en een frequente oorzaak van browsercrashes.

Vรณรณr de smartphones en apps kon men op Addicting Games en Newgrounds gratis Flash games vinden. Deze sites zijn ook een belangrijk stuk geschiedenis van videogames – sommige zijn indie-klassiekers, zoals Meat Boy en VVVVV, die hun leven ook begonnen als gratis Flash-titels.

Ruffle, een open source emulator die deels is gebouwd door een voormalige Newgrounds-medewerker, maakt het mogelijk om deze games te spelen zonder de beveiligingsproblemen waar Flash indertijd aan ten onder ging.

Er zijn browserextensies voor Chrome en Firefox. Installeer de extensie en alle Flash-inhoud die u op internet tegenkomt, nieuw of oud, wordt automatisch geopend in de emulator. Als alternatief is er een desktopversie van de toepassing die u kunt installeren op Windows-, Mac- of Linux-computers.

Download de SWF-bestanden van sites zoals het Internet Archive en upload ze in Ruffle.

Ruffle

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van een date, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken...