Wat is een anti-phishingcode?
W

De meesten van ons weten inmiddels wel wat phishing is en waar we daarbij moeten opletten. Om haar consumenten te beschermen, introduceert PostNL een zogenaamde anti-phishingcode: een code die je zelf bedenkt en die terugkomt in elke e-mail van PostNL.

Het werkt als volgt: je stelt een zelfbedacht woord of een korte zin in via je PostNL-account. Dat kan van alles zijn: de naam van een huisdier, een favoriet gerecht, een vakantiebestemming of een leuke herinnering. Dit woord of deze zin staat dan bovenaan elke e-mail van PostNL. Zo herken je dat het bericht Γ©cht van PostNL is, en dus redelijk betrouwbaar. Om gebruik te kunnen maken van deze service, moet je wel beschikken over een PostNL account.

Het concept is overigens niet nieuw; ook grote cryptoplatformen gebruiken deze techniek.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...