Wat is een Pig Butchering scam?
W

Digitale zwendel levert miljarden dollars op voor criminelen.

En ze beginnen allemaal met ‘social engineering’ om het ​​slachtoffer te misleiden, zodat deze iemand gaat vertrouwen die niet te vertrouwen is of hen geld gaat sturen.

Oplichting via deze methode vindt zijn oorsprong in China, die onder criminelen bekend is als ‘Sha Zhu Pan’. Grofgezegd is het het emotioneel vetmesten van het slachtoffer en hem/haar/hen vervolgens alles afnemen wat ze hebben. Bij deze zwendelpraktijken wordt meestal van cryptocurrency-programma’s gebruik gemaakt, hoewel er ook andere vormen van financiële handel bij betrokken kunnen zijn.

De Chinese regering treedt vanaf 2021 hard op tegen dit soort cryptocurrency-zwendel, maar de criminelen hebben hun activiteiten verplaatst naar Zuidoost-Aziatische landen, waaronder Cambodja, Laos, Maleisië en Indonesië.

Lees verder >

Lees ook
The Pig Butchering Scam: 10 Warning Signs & How To Avoid It

LAATSTE NIEUWS

Bingewatchers