Google en medische data
G

Google gebruikt sinds 2016 medische data zonder toestemming. Hoe is dat mogelijk?

Tech-gigant Google (en dochteronderneming Deepmind in het bijzonder) is in Groot-Brittannië aangeklaagd voor het zonder toestemming gebruiken van vertrouwelijke medische gegevens van 1,6 miljoen patiënten. Het betreft data die het bedrijf al in 2016 van de Royal Free NHS Trust ontving voor het ontwikkelen en testen van een smartphone-app waarmee acuut nierletsel gedetecteerd kan worden.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt: eerder meldde Tweakers dat Google in 2019 ook al ongeoorloofd medische gegevens van miljoenen Amerikanen had verzameld en verwerkt.

Data&PrivacyWeb | Google Medisch dossier

LAATSTE NIEUWS

Botnet update Q1-Q2 2024

Het overzicht van botnetbedreigingen van Spamhaus geeft een uitgebreid overzicht van botnetactiviteit wereldwijd. Het bevat essentiële informatie van de meest recente ontwikkelingen in botnetactiviteiten. Naast...