• Logo Gilde Walcheren

Cybersecurity organisaties bundelen krachten
C

Het bundelen van kennis en informatie rondom cybersecurity vergroot de digitale weerbaarheid van Nederland.

Het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC), het Digital Trust Center (DTC) en het Cyber Security Incident Response Team voor digitale dienstverleners (CSIRT-DSP) gaan samen in één centraal expertisecentrum.

Deze nieuwe instelling gaat alle organisaties in Nederland – groot of klein – van passende informatie en kennis voorzien. Door het creëren van 1 organisatie kan de Rijksoverheid haar cybersecuritycapaciteit efficiënter en effectiever inzetten. Deze nieuwe organisatie fungeert dan als nationaal expertisecentrum, informatieknooppunt én nationaal Computer Security Incident Response Team (CSIRT). De bundeling van krachten zorgt ook voor een efficiëntieslag op het gebied van gezamenlijke bedrijfsvoering, huisvesting en ICT.

Ministers Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) en Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), waaronder deze cybersecurity organisaties vallen, hebben op 7 augustus de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van een verkenning naar samenwerking.

NCSN | DTC | CSIRT-DSP

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers