Cybersecurity organisaties bundelen krachten
C

Het bundelen van kennis en informatie rondom cybersecurity vergroot de digitale weerbaarheid van Nederland.

Het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC), het Digital Trust Center (DTC) en het Cyber Security Incident Response Team voor digitale dienstverleners (CSIRT-DSP) gaan samen in één centraal expertisecentrum.

Deze nieuwe instelling gaat alle organisaties in Nederland – groot of klein – van passende informatie en kennis voorzien. Door het creëren van 1 organisatie kan de Rijksoverheid haar cybersecuritycapaciteit efficiënter en effectiever inzetten. Deze nieuwe organisatie fungeert dan als nationaal expertisecentrum, informatieknooppunt én nationaal Computer Security Incident Response Team (CSIRT). De bundeling van krachten zorgt ook voor een efficiëntieslag op het gebied van gezamenlijke bedrijfsvoering, huisvesting en ICT.

Ministers Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) en Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), waaronder deze cybersecurity organisaties vallen, hebben op 7 augustus de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van een verkenning naar samenwerking.

NCSN | DTC | CSIRT-DSP

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...