Wie of wat is Grok?
W

Een vleugje sarcasme, wat algoritmes en data trainen met de berichtenstroom van X. Dat zijn de ingrediënten van Grok. Het nieuwe AI startup bedrijf van Elon Musk, xAI, heeft Grok aangekondigd als ‘een chatbot variant op ChatGPT van OpenAI en Google’s Bard’.

Het karakter van de Grok AI is geïnspireerd op de komische sciencefiction-boeken van de schrijver Douglas Adams, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. De manier waarop het nieuwe taalmodel reageert op jouw prompts is dan ook minder formeel dan de chatbots die we tot nu toe kennen.

Grok betekent officieel ‘iets zo volledig begrijpen dat de waarnemer deel wordt van het waargenomene; samenvoegen, mengen, je identiteit verliezen in een groepservaring’.

Of dat daadwerkelijk het geval zal zijn moeten we maar afwachten. Musk kennende zal hij ongetwijfeld ook hier nog wel een paar extraatjes uit zijn hoge hoed toveren.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Eerlijkere verdeling waterschapslasten

Het wetsvoorstel voor een eerlijkere verdeling van de waterschapslasten is aangenomen door de Tweede Kamer. Waterschappen gaan daardoor vanaf 2026 verschillende tarieven hanteren voor...