Kinderserie over repareren
K

Tijdens International Repair Day (elke 3e zaterdag van oktober) gaat een nieuwe jeugddramaserie van de EO en NPO Zappelin in première in Nederland. De serie gaat over Saïd (6) en Anna (7). Zij zijn dagelijks te vinden in de Repair Shop van Saïds ouders. Terwijl kapotte spullen daar met goed gereedschap een tweede kans krijgen, lossen de kinderen op creatieve wijze hun eigen problemen en probleempjes op.

De serie draait om ‘beter maken’ in brede zin: alles en iedereen verdient een tweede kans. Ook na een fout, conflict of tegenvaller is altijd weer een nieuw begin mogelijk.

Tijdens het CineKid Festival is deze serie op dinsdag 24 en donderdag 26 oktober te zien in Cinema Middelburg.

Zelf aan de slag met repareren in de herfstvakantie

Bij de première worden afleveringen van de tv-serie getoond aan jonge kinderen (4 tot 7 jaar oud), in bioscopen in het hele land. Dit, in het kader van Cinekid, het jeugdfilmfestival dat elk jaar in de herfstvakantie wordt georganiseerd.

Door samen met handige vrijwilligers uit de buurt, hun eigen fiets, knuffel, tas, speelgoed of kledingstuk te repareren. Dat kan misschien op de dag van de première, misschien op een ander moment in de herfstvakantie.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...