Experimenteren met reparatiebonus
E

Steeds meer landen experimenteren met een reparatiebonus: een regeling waarbij consumenten geld terug kunnen krijgen als ze een kapot voorwerp laten repareren.

De Duitse deelstaat Thüringen is vooralsnog de enige waar deze bonus ook in het Repair Café geldt. In de zgn. ‘Reparaturbonus 3.0‘ regeling geldt de bonus voor het eerst óók in Repair Cafés! Consumenten kunnen via de regeling 50% van de kosten van een reserveonderdeel dat bij hun reparatie nodig was, terugvragen.

Met de regeling willen het Thüringse ministerie van Milieu en het Thüringse Consumenten Adviescentrum zelf repareren promoten en lokale vrijwilligersinitiatieven ondersteunen.

Oostenrijk was in april 2022 het eerste land dat de reparatiebonus introduceerde. In Frankrijk begon in december 2022 een test met een vergelijkbaar systeem voor het repareren van elektrische en elektronische producten.

Lees ook
Frankrijk’s Reparatiebonus om kledingafval te verminderen

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...