KPN verhoogt internetsnelheid
K

Vanaf 23 oktober 2023 introduceert KPN haar 4 Gbps over XGS-PON glasvezel voor zowel download als voor het uploaden van data.

Consumenten en kleinzakelijke klanten die de hoogste snelheid van 4 Gbit/s in huis willen halen krijgen een speciaal modem, de Box 14 die geschikt is voor snelheden tot 10 Gbit/s.

In de praktijk zou dit betekenen dat een abonnee, die over netwerkcomponenten voor 2,5Gbps beschikt, ook daadwerkelijk met die bandbreedte over het wereldwijde web kan surfen. Met beschikbare 10Gbps netwerkcomponenten zal dan zelfs de volledig geboden bandbreedte van 4Gbps gebruikt kunnen worden.

CloudZlogo klein23E.e.a. in schril contrast tot bijvoorbeeld Delta Fiber, die in haar marketingcampagnes beweert 8 Gbps te leveren. In de praktijk blijkt dat echter een optelsom van 1 Gbps verbindingen te zijn én waarbij het betreffende fibermodem alleen 1Gbit poorten aan boord heeft.

ViaKPN

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...