Ook Delta Fiber gaat CGNAT invoeren
O

test

Op dit moment is Delta Fiber bezig met het uitrollen van CGNat in haar netwerk. Eerst op de XGS-Pon techniek en daarna zullen P2P en COAX (kabel) volgen. De reden hiervoor is dat haar klantenaantallen groeien en de IPv4 adressen zo goed als op zijn en daarbij enorm duur in wat er nog aan te schaffen valt.

Tot de tijd dat IPv6 volledig beschikbaar is gesteld in haar netwerk is hier dus voor gekozen. Inmiddels zijn de testen hiervan goed onderweg en is er een select aantal test-klanten die hier al gebruik van maakt.

Voordat een Delta Fibergebied wordt overgezet naar CGNat, worden eerst de modems uitgelezen op zaken als Portforwarding, DMZ & UPnP, wanneer één van deze zaken is toegepast wordt de verbinding uitgesloten van CGNat.

CGNat is alleen van toepassing op consumentenaansluitingen. Zakelijke verbindingen die gebruik maken van een statisch IP-adres zijn sowieso uitgesloten.

Voor Delta Fiberklanten zal er een mogelijkheid komen om voor een opt-out te kiezen. Nu is dat nog via de klantenservice van Delta Fiber, maar eind dit jaar zal er in de MijnDELTA klantenomgeving een optie verschijnen om dit zelf te kunnen doen.

Lees ook
CGNAT – IPv4 tegen wil en dank

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...