Internet via oude coaxkabel
I

Laat je coaxkabels nog even liggen voor een tweede leven!

Zo krijg je bijvoorbeeld op de slaapkamer of op zolder internet zonder utp kabels te moeten trekken. Je kunt namelijk een netwerk maken en internet doorgeven via die bestaande coax tv-kabels. Doorgaans is een COAX-kabel van hoogwaardige kwaliteit, waardoor deze uitstekend geschikt zijn om er een netwerksignaal op hoge snelheid over te versturen. Dit wordt Netwerk-over-COAX, IP-over-COAX of internet-over-COAX genoemd.

Ook wanneer je TV via COAX blijft kijken is Netwerk-over-COAX bruikbaar. Het tv-signaal blijft aanwezig en werken zoals voorheen. Het netwerksignaal komt erbij en kan zo gebruikt worden om bijvoorbeeld op een slaapkamer niet alleen tv maar ook netwerk aan te sluiten, op één en dezelfde kabel.

Met Ethernet-over-Coax-adapters (EoC-adapters) kun je coax kabel­s die toch al in de muur zitten gebruiken voor een netwerkverbinding. Zo kun je een pc of ander apparaat verbinden met je router en internet via coax doorgeven. Je verbindt de bestaande tv-kabel of aansluitpunt daarvoor in de buurt van je router gewoon met een EoC-adapter en sluit een netwerkkabel aan tussen de router en adapter. Bij een ander tv-aansluitpunt plaats je de tweede adapter en via de netwerkpoort op die adapter heb je dan verbinding met je router.

Je kunt een COAX-kabel niet direct in de netwerkpoort van een computer of bijvoorbeeld glasvezelmodem stoppen. Dit past niet en zal bovendien niet werken. Er is een adapter nodig om het netwerksignaal op de COAX-kabel te plaatsen.

Lees verder…

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...