Straatkasten voor telefooncentrales
S

Steeds vaker zien we dat de bekende wijkcentrales worden vervangen door de kleinere wijk/straatkasten. Zo is KPN begonnen om haar telefooncentrales te ontmantelen, waarna het perceel wordt verkocht.

In de plaats van deze telefooncentrales zijn (glasvezel)wijk/straatkasten of PoP-stations geplaatst. Een straatkast neemt slechts enkele vierkante meters in beslag en een PoP-station 15 vierkante meter. Het gebruikte vloeroppervlak vermindert hiermee met ruim 98%.

KPN gaat de komende jaren nog veel meer centrales overdragen, zodat deze ook beschikbaar komen voor de woningmarkt en het stroomverbruik verder daalt. Hiermee komt in totaal 15.000 vierkante meter vrij voor woningbouw of bedrijfsruimtes.

KPN

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe toepassingen met AI

Bij de toepassingen van AI is het meer hollen dan stilstaan. Toch willen we je een aantal ontwikkelingen van de afgelopen twee maanden niet...