Freedom en Delta bereiken accoord
F

Eind 2023 start met fysieke koppeling

Dat betekent dat er software ontwikkeld wordt om beide systemen met elkaar te kunnen laten ‘praten’. Ook worden er in de datacentra fysieke koppelingen gemaakt om internetverkeer te kunnen afhandelen. Freedom en Delta hopen dat dit jaar nog af te ronden, maar er zijn nog wel veel onzekerheden en het is nog te vroeg om echt een precieze datum te kunnen geven.

Historie

In januari 2019 maakte KPN bekend dat zij het merk XS4ALL wil opheffen. XS4ALL begon in 1993 als de eerste provider voor particulieren in Nederland. Opgericht door internetpioniers met roots in de hackersscene, staat XS4ALL meteen al voor een vrij en open internet, voor privacy, veiligheid en kwaliteit. De overgang naar KPN en de teloorgang van het XS4ALL gedachtegoed is daarmee een feit.

Tot grote teleurstelling van de abonnees was overname van het ‘brand’ XS4ALL niet mogelijk. Het Freedom actiecomité schakelt, na een onverwacht succesvolle crowdfunding, over op Plan B: de oprichting van een nieuwe internetprovider. Een provider die het ‘oude’ gedachtengoed wél koestert en niet gebonden is door aandeelhouderswaarde, maar door de best mogelijke dienstverlening. Freedom wordt opgericht en neemt de principes van het eens zo unieke XS4ALL mee in haar vaandel, daarbij echter wel gebruik makend van de KPN infrastructuur.

Interview Freedom

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers