• Logo Gilde Walcheren

FttH – Wat is dat?
F

Ook in Zeeland een veelgebruikte uitdrukking. Maar waar hebben we het dan over?

Fiber to the Home betekent dat het gehele netwerk bestaat uit glasvezel, dus ook het laatste stukje naar de woning toe. Een glasvezelaansluiting zorgt ervoor dat jij gebruik kan maken van razendsnel internet. Bij FttH bestaat de gehele kabel uit glasvezelverbindingen.

Het voornaamste verschil met andere technieken zoals DSL of Coax is dat de dataverbinding sneller is doordat de streamcapaciteit groter wordt. Bij een coaxaansluiting (kabel) bestaat alleen het begin van de kabel uit glasvezel en het deel van de wijkcentrale tot aan de woning niet. Hierdoor kan de snelheid van de verbinding (bandbreedte) worden afgeremd, waardoor je netwerk niet altijd even snel is. Bij glasvezel is daar veel minder kans op, tenzij het een technische storing betreft.

Lees verder >

 

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers