Delta Fiber – Glasvezelverbinding
D

Delta Fiber levert momenteel bij nieuwe aansluitingen de Nokia XS-2426G-B.

De geleverde bandbreedte voor deze modem is momenteel 1/1Gbps, maar zal volgens ingewijden in de toekomst naar 2,5 Gbps verhoogd worden. Kies daarom bij aanschaf van een nieuwe computer voor een netwerkkaart die (minimaal) 2,5Gbps geschikt is.

8 Gigabit bandbreedte
Delta Fiber adverteert met 8 Gbps Internet. In werkelijkheid moet dit genuanceerd worden omdat deze snelheid refereert naar een combinatie van 1×2,5Gbps en 4x1Gbps in het interne netwerk. Tevens is het op dit moment alleen beschikbaar in gebieden waar het XGS-PON netwerk ligt.

afblgDeze modem heeft geen 8 Gbps poort, maar 1×2,5 Gbps poort op en 4×1 Gbps poorten. De 8 Gbps kan dus niet aan één enkel apparaat worden doorgegeven (voor zover deze daar al geschikt voor zou zijn). De 8 Gbps heeft betrekking op de maximaal belastbare bandbreedte van alle actieve apparaten in het lokale netwerk, al dan niet verbonden via wifi of internetkabel(s).

Nokia XS-2426G-B   

Ook mediaconverter van Nokia, de ‘Nokia XS-010X-Q’ wordt het XGS-PON signaal (al dan niet met eigen router) gekoppeld aan je interne netwerk. Voor zover bekend is deze media converter nog in testmode bij Delta Fiber en wordt dus nog niet ondersteund.

Nokia XS-010X-Q

afblgDelta test momenteel haar Sagemcom F@st 3896 kabelmodem bij een bandbreedte van 2,5Gbps (Docsis 3.1). Een aantal redactieleden van deze website melden dat deze modem prima aan de verwachtingen voldoet.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...