• Logo Gilde Walcheren

Lees Simpel
L

Ook wel eens een zakelijke brief (van bijvoorbeeld overheidsinstanties) ontvangen? Vaak is simpele bewoording ver te zoeken. Wat staat daar nu en wat doe ik met die inhoud? Is het belangrijk of is het slechts informatief?

Lees Simpel is een app die ingewikkelde brieven in een paar zinnen vertaalt en daarbij de belangrijkste informatie op een rijtje zet. Deze app gebruikt AI – wie samenvat maakt keuzes: wat neem je wel en wat neem je niet mee? Dat geldt voor zowel het programma als de persoon die het leest.

De app won een prijs op de 2023 Hackaton in Amsterdam en wordt beschikbaar gesteld zonder winstoogmerk.

Lees Simpel

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers