ChatGPT chatgeschiedenis verwijderen
C

Wees voorzichtig zijn met wat je ChatGPT vertelt en/of vraagt, vooral gezien de beperkte gegevensverwijderingsopties van OpenAI. De gesprekken die je met ChatGPT voert, kunnen standaard door OpenAI worden gebruikt als trainingsgegevens voor toekomstige grote taalmodellen. Dit betekent dat de informatie in theorie opnieuw kan worden geproduceerd als antwoord op toekomstige vragen van mensen.

Chatgeschiedenis verwijderen

  1. Log in op ChatGPT
  2. klik op je gebruikersprofiel linksonder in het scherm
  3. klik op Instellingen en vervolgens op Gegevensbeheer.
  4. Schakel Chatgeschiedenis en Training uit.

! Volgens OpenAI betekent het uitschakelen van je chatgeschiedenis dat gegevens die je eerder hebt ingevoerd ‘niet zullen worden gebruikt om onze modellen te trainen en te verbeteren’.

! Wanneer de chatgeschiedenis is uitgeschakeld, worden alle conversaties gedurende 30 dagen bewaard “om misbruik te monitoren” en daarna permanent verwijderd.

Zodra jouw gegevensgeschiedenis is uitgeschakeld, probeert ChatGPT je ervan te overtuigen om deze opnieuw in te schakelen. Dat doet het door een knop in de zijbalk te plaatsen waarmee u de chatgeschiedenis opnieuw kunt inschakelen. Dit, in duidelijk contrast met de ‘UIT’ instelling die verborgen zit in het instellingenmenu.

LAATSTE NIEUWS

Datingfraude – Liefde in de val

In de huidige digitale wereld, waar datingapps de norm zijn geworden voor het vinden van liefde, schuilt een verborgen gevaar: datingfraude. Oplichters maken gebruik...