Nieuw logo voor Thunderbird
N

Na bijna 20 jaar presenteerde Thunderbird onlangs haar nieuwe logo. Dat is geen toeval, want het mailprogramma kende de afgelopen jaren een trage ontwikkeling. Het nieuwe logo is slechts één van de updates die we in de Supernova release (versie 115, later dit jaar) kunnen verwachten. In de komende maanden zullen ook de website en de branding op verschillende sociale kanalen en communicatieplatforms worden vernieuwd.

Net zoals bij de originele Firefox- en Thunderbird-logo’s, is Jon Hicks (Opera software, logo’s van Mailchimp, Shopify, Jolicloud, Simplenote en Skype) verantwoordelijk voor het ontwerp van deze vier nieuwe logo’s.

Thunderbird Mozilla

Mozilla (Firefox) had lange tijd weinig belangstelling voor het project. In 2015 was het bedrijf zelfs van plan het project helemaal af te stoten en bij een ander bedrijf onder te brengen. Veel gebruikers besloten daarop geld te doneren om de software in leven te houden. Inmiddels wordt Thunderbird weer actief onderhouden en krijgt de software met mondjesmaat weer nieuwe features.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

META’s ‘Accoord of betalen’

Meta probeert gebruikers te dwingen om ofwel akkoord te gaan met het delen van hun data voor gepersonaliseerde reclame op platforms zoals Facebook, ofwel...