Verwijder je persoonlijke gegevens van het internet
V

Mozilla heeft een nieuwe dienst gelanceerd die het internet doorzoekt om gelekte persoonlijke gegevens op te sporen en biedt de mogelijkheid om deze, al dan niet tegen betaling, te laten verwijderen.

Met de toenemende dreiging van datalekken, waarbij persoonlijke informatie zoals e-mailadressen, namen en telefoonnummers te grabbel worden gegooid, worden gebruikers extra kwetsbaar voor fraude en phishing.

De nieuwe service, genaamd Mozilla Monitor Plus, is een betaalde uitbreiding van de gratis Monitor-dienst van het bedrijf. Naast het onderzoeken van e-maillekken kan Mozilla Monitor Plus ook gevoeligere informatie opsporen, zoals thuisadressen en zelfs strafbladen.

Hoewel de tool gratis kan worden gebruikt met een account, biedt het gebruikers de mogelijkheid om tegen een maandelijkse vergoeding hun gelekte gegevens te laten verwijderen. Hoewel het verwijderingsproces enige tijd kan duren en niet altijd succesvol zal zijn, belooft Mozilla vastberaden te strijden voor iedere Monitor Plus-abonnee.

Ondanks Mozilla’s nadruk op privacyvriendelijke diensten, zoals VPN en e-mailmaskering voor zijn webbrowser, verliest de Firefox-browser terrein aan concurrenten zoals Google Chrome, Microsoft Edge en Apple Safari. Het bedrijf heeft recentelijk kritiek geuit op Microsoft en Apple vanwege hun beleid.

Trending in deze nieuwscategorie

LAATSTE NIEUWS

Ontwikkeling kweekvlees stagneert

Sinds mei 2024 wordt kweekvlees (kip) voor het eerst in de detailhandel verkocht bij Huber's Butchery in Singapore. Hoewel dit een doorbraak lijkt, is...