Wat zijn Juice-kanalen?
W

Juice-kanalen zijn een revolutie in de media en entertainment industrie. Op rebelse en onconventionele wijze verspreiden zij ‘sappige’ roddels online.

We hebben het hier over social media accounts, voornamelijk op Instagram en YouTube, die ongefilterde (en vaak ook ongeverifieerde) ‘nieuwsberichten’ plaatsen over BN’er, realitysterren en influencers.

Er zijn een aantal juicekanalen actief in Nederland, waaronder Life of Yvonne (Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde), FawryNotSawry (Farja Farvardin) en Juicechannel (Dephlin Jacobs en Kaylee Willems). Bekende accounts op YouTube zijn De Roddelloog van jongerenmerk Rumag en Roddelpraat van Dennis Schouten en Jan Roos.

CloudZlogo klein23Waar je van de roddelbladen wellicht nog verwacht dat ze zich houden aan hoor- en wederhoor, is dat bij juicekanalen niet het uitgangspunt. Roddels die niet bevestigd zijn, worden gewoon gedeeld met de volgers (nepnieuws).

NPO3 NRC

Trending

LAATSTE NIEUWS

Ook Britse overheid wil inzage in werking AI toepassingen

De Britse overheid is met name geïnteresseerd over 'model weights' die bedrijven gebruiken in hun AI-modellen. Dit soort factoren kunnen in een AI-toepassing de...

Bingewatchers